Allt till ditt Attefalls lilla kök

Oavsett vilken storlek ditt kök är måste det vara praktiskt och funktionellt. Men ju mindre köket är, som i ett Attefallshus, desto större är kraven på smarta lösningar. Det kan ofta kräva lite sökningar på nätet för att hitta smarta prylar och lösningar.

Vad som är första steget är att få till en utrymmesbesparande layout. Det bästa är att placera skåp, diskbänk och vitvaror längs med en vägg.

Vitvaror och förvaringsutrymmen modell mindre

Det är inte alltid vanliga butiker har vitvaror i lite udda mått, men på nätet har du större utbud. För att spara plats bör du satsa på smala modeller av kylskåp, diskmaskin och diskhoar. Spisen kan dock vara bra att ha i standardmodell.

När det gäller förvaringsutrymmen så utnyttja höjden. Satsa på överskåp som går ända upp till taket. Ha underskåp med utdragbara hyllor och utnyttja hörnen genom att montera hörnskåp.

Hängande hyllor med krokar för kastruller och pannor eller för koppar är smidiga lösningar som även frigör mer ytor i skåpen. De är dessutom dekorativa. Är det något som lockar, gör dina onlineköp här.

Rätt belysning gör köket lätt att arbeta i

Om du väljer att installera överskåp så passa på att utnyttja undersidan för belysning som lyser upp arbetsytorna. Det ger också ett varmt och mysigt ljus i köket.